Σύκο γλυκό κουταλιού

Σύκο γλυκό κουταλιού

Από χρόνια, όταν λέμε σύκα γλυκό εννοούμε πλόρους, δηλαδή τα πράσινα αυτά συκαλάκια που τόσο όμορφα φαίνονται μέσα στα βαζάκια.
Εδώ τώρα σας δίνουμε κι άλλη μια συνταγή για σύκο γλυκό που γίνεται από γινωμένα σύκα.
Πλένουμε τα σύκα και τα βάζουμε σαι φαρδιά κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη.
Τα βάζουμε για αρκετή ώρα έως ότου εξατμιστούν τα πολλά υγρά που βάζουμε και μείνουν με τόσο υγρό που να τα σκεπάζει.
Τα αφήνουμε σκεπασμένα όλη την νύχτα.
Την άλλη μέρα ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και ρίχνουμε την αρμπαρόριζα, το ξύλο κανέλας και το γαρίφαλο και τα σιγοβράζουμε ώσπου να δέσει καλά το σιρόπι.

Σημείωση : Αντί για Κανέλα μπορούμε να βάλουμε άσπρο ή μαύρο πιπέρι.

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό ώριμα σύκα
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 1 ξύλο κανέλα και μερικά καρφάκια γαρύφαλλο
  • 2 κλαράκια αρμπαρόριζα

 

Από το βιβλίο “Τα σύκα της Ερεσού” παλιές και νέες συνταγές με σύκα, της Κυριακής Κοτσίνης.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Your name

Message